Θερμοπυλών – Αμερικής – Νέα Εθνική οδός

 Τους δρόμους αυτούς  διασχίζουν καθημερινά μαθητές και όχι μόνο.  Και από την οδό Θερμοπυλών και από την οδό Αμερικής διέρχεται το αστικό λεωφορείο Νο 3.  Επιπλέον η οδός Αμερικής είναι δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία. Και οι δύο δρόμοι, όπως οι περισσότεροι στη περιοχή,  είναι διπλής κατεύθυνσης. Παράλληλα με την οδό Θερμοπυλών είναι η Νέα Εθνική οδός.

 Στο χάρτη φαίνονται τα δύο διαφορετικά δρομολόγια που ακολουθούν οι μαθητές με κόκκινο και μπλε χρώμα.

Σ: το 21 Γυμνάσιο

Π: Πλατεία

Κόκκινη διαδρομή

Ακολουθήσαμε μαθητές  μετά το σχολείο. Κάποιοι θα περάσουν από την οδό Θερμοπυλών, την οδό Αμερικής και  τη Νέα Εθνική οδό για να συνεχίσουν προς τα σπίτια τους.

      

Οι παραπάνω εικόνες είναι από τη διασταύρωση των οδών Θερμοπυλών και Αμερικής

Παρατηρούμε ότι:

  •  αριστερά δεν υπάρχει πεζοδρόμιο
  • ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο (έτυχε…)
  • κάδους απορριμάτων σε μόνιμη βάση
  • μαθητές διασχίζουν το δρόμο από σημείο που δεν υπάρχουν διαβάσεις

Και συνεχίζουμε προς τη Νέα Εθνική οδό. Εδώ υπάρχουν φανάρια.

       

Αριστερά βλέπουμε το άνοιγμα στο διαχωριστικό κράσπεδο απ’ όπου θα περάσουν οι μαθητές και θα συνεχίσουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα φανάρια. Το δρομολόγιο αυτό ακολουθούν πολλοί μαθητές καθώς είναι  «πιο γρήγορο»

Ωστόσο υπάρχει και άλλος δρόμος για να περάσει κανείς την Εθνική Οδό.

Μπλε διαδρομή

 

Το αυτοκίνητο στην παραπάνω εικόνα ήταν σταθμευμένο πάνω σε διάβαση από την οποία θελαμε να περάσουμε. Στα φανάρια της οδού Αμερικής εντοπίζουμε τους εξής κινδύνους: οι πεζοί περιμένουν πολλή ώρα μέχρι το φανάρι για τους πεζούς να γίνει πράσινο. Επίσης πολλοί οδηγοί είναι βιαστικοί και περνούν τη διασταύρωση ακόμα και αν το φανάρι ειναι κόκκινο και τέλος κανουν αναστροφές πράγμα που είναι παράνομο.

Συνεχίζοντας προς Ανθούπολη

   

Στάση λεωφορείου στην οδό Πανεπιστημίου. Οι στάσεις που καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο είναι συχνό φαινόμενο και αναγκάζει τους πεζούς να κατέβουν στο δρόμο.

  

Αριστερά: Πιάτσα ταξί στην οδό Βόλου στην Ανθούπολη

Δεξιά:  Προς τη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την οδό Βόλου

     Όπως βλέπουμε στις παραπάνω εικόνες η οδός Βόλου είναι  ένας στενός δρόμος που είναι διπλής κατεύθυνσης, υπάρχουν αμάξια που είναι και στις δύο πλευρές του δρόμου, υπάρχει πιάτσα ταξί και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια καθόλου στη μια πλευρά ενώ στην άλλη είναι πολυ στενά και  χαλασμένα. Μιλήσαμε με τους ταξιτζήδες και μας είπαν πως τα ταξί εδώ είναι πολλά γιατί λόγω της κρίσης δεν χρησιμοποιούνται όπως παλιότερα.  Επίσης μας πληροφόρησαν ότι ο Δήμος έχει εγκρίνει να γίνει η οδός Βόλου μονόδρομος αλλά αυτό το σχέδιο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη. Μας επισήμαναν ότι δεν υπάρχει εγληματικότητα εκεί όπου υπάρχουν πιάτσες ταξί.

       Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε ένα σκοτεινό δρόμο στον οποίο διαμένουν αλλοδαποί και προκαλεί φόβο (πιθανόν αδικαιολόγητα) στους μαθητές όταν χρειαστεί να περάσουν από εκεί, καθώς η εναλλακτική διαδρομή είναι από την Πανεπιστημίου  που είναι επικίνδυνος δρόμος και γίνονται και τροχαία ατυχήματα.